HONDERD JAAR LEERZAAMHEID

 

 

7 jaar leraar in het eerste leerjaar (eerste klas of groep 3). Daarvan 1 jaar in regulier onderwijs (Sint-Lievenscollege Antwerpen), 2 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 2 jaar in De Wingerd, Brasschaat en 1 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

9 jaar leraar in het tweede leerjaar (tweede klas of groep 4). Daarvan 1 jaar in regulier onderwijs (Sint-Lievenscollege, Antwerpen), 1 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 5 jaar in De Wingerd in Brasschaat en 2 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

9 jaar leraar in het derde leerjaar (derde klas of groep 5). Daarvan 1 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 5 jaar in De Wingerd, Brasschaat en 3 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

12 jaar leraar in het vierde leerjaar (vierde klas of groep 6). Daarvan 1 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 7 jaar in De Wingerd, Brasschaat en 4 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

13 jaar leraar in het vijfde leerjaar (vijfde klas of groep 7). Daarvan 1 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 7 jaar in De Wingerd, Brasschaat en 5 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

15 jaar leraar in het zesde leerjaar (zesde klas of groep 8). Daarvan 1 jaar in de Steinerschool van Antwerpen, 8 jaar in De Wingerd, Brasschaat en 6 jaar in Rinkrank, Kalmthout.

2 jaar leraar algemene muziekleer. 1 jaar in jeugdmuziekschool Hans Dirken in Antwerpen, 1 jaar in jeugdmuziekatelier Ward de Beer in Antwerpen.

3.5 jaar voorzitter en leraar (blokfluit, koor en orkest) in Musica Domestica, Antwerpen

7 jaar directeur Rinkrank, Kalmthout.

9 jaar pedagogische begeleider in Rinkrank, Kalmthout.

7 jaar pedagogisch verantwoordelijke van De Wingerd (voorzitter pedagogisch college).

6 jaar voorzitter van het schoolbestuur Yggdrasil (De Wingerd en De Hazelaar).

0.5 jaar voorzitter van de federatie van Vlaamse Steinerscholen.

 

 

Tussen 1977 en 2008 ongeveer 100 lezingen gegeven en tientallen teksten geschreven over pedagogische en didactische onderwerpen.

 

Lesgegeven in volgende vakken (lagere school) en daarin eigen methodes uitgewerkt:

    Nederlands (lezen, spelling, creatief schrijven, taalbeschouwing)

    Frans

    Wiskunde

    Meetkunde

    Muziek

    Ritmiek

    Dierkunde

    Plantkunde

    Mineralogie

    Astronomie

    Gastronomie

    Schrijven

    Aardrijkskunde

    Geschiedenis

    Cultuurbeschouwing

    Fysica

    Vormtekenen

    Toneel

    Schoolfeesten

 

 

cielen.eu 10-08-2007