www.cielen.eu  -  e-mail  -  0496 76 55 08

 

 

op internet in deze site                                                                          (Zoeken in de geopende pagina = CTRL+F) (Windows/Chrome)

 

MEDIA

Artikelen over pedagogie en opvoeding uit Vlaamse dagbladen en tijdschriften.


DYSLEXIE 

Erik Moonen in De Morgen 5 november 2013: als-u-dit-gelezen-hebt-dyslexie-erik-moonen-DM-05nov2013.pdf en waar-wachten-we-eigenlijk-op-om-het-leesonderwijs-te-verbeteren-erik-moonen-DM-05nov2013.pdf

Reactie van Petra Rebmann op het vorige artikel. De Morgen 6 november 2013: dyslexie-is-geen-gebrek-maar-een-gave-DM-06nov2013.pdf


ZOEK DE FOUT(EN)  (teksten uit kranten, tijdschriften, boeken enz.., ook geschikt om in de klas te gebruiken als oefenmateriaal)

 

Nieuwsbrief Kalmthout 4 november 2013. In de sombere novembermaand brengen wij een bezoek aan de bijzondere begraafplaats van Heide. De begraafplaats is opvallend gelegen in het groen. De wandelpaden zijn omzoomd door tuja's d.i. levensbomen. Tijdens de wandelingen wordt uitgewijd over de 'geschiedenis van het begraven'. Heel vroeger werd er vooral gecremeerd, later - sinds het christendom - werd er vooral begraven. Nu worden beide gecombineerd. Op vele zerken vinden wij interessante symbolen en verwijzingen naar planten, waarvan sommigen al eeuwen worden gebruikt. We bezichtigen verschillende graven van bekende Heidenaren. Het leven en werk van kunstenaars (schrijvers, acteurs, schilders) wordt toegelicht aan de hand van historische feiten en originele foto's. Ook de beide wereldoorlogen hebben de levens van de vele Kalmthoutenaren getekend.

(thuja's, dit zijn, uitgeweid, sommige, leven en werk van ... worden toegelicht, (het leven en het werk ...), van vele Kalmthoutenaren).

 


Uit Asterix bij de Picten. november 2013