publicaties

PUBLICATIES


Gedurende mijn Leuvense periode bij Lukemieken (1969 - 1975) stelde ik op regelmatige basis een krant op met teksten over natuurlijke voeding, kruiden, biologische producten, bakkerij e.a. Deze kranten waren handgeschreven en werden gratis verspreid onder de klanten van de winkel en het restaurant.


In De Wingerd (1983 - 1997) maakte ik de 'Weekberichten': een wekelijkse schoolkrant die op vrijdag verscheen en aan de kinderen werd meegegeven. In de Weekberichten verzorgde ik teksten over pedagogie, astronomie en schoolfeesten. Een vast onderdeel was: 'Zo was de week in De Wingerd' waarin ik een dagboek over de school en de kinderen bijhield. Meer info hier.


In Rinkrank (1997 - 2006) maakte ik de Rinkkrant, de wekelijkse schoolkrant die op vrijdag aan de kinderen werd meegegeven. In de Rinkkrant verzorgde ik bijdragen over pedagogie, over de schoolfeesten, astronomie en heiligenlevens en -legenden. Meer info hier.


In 2009 verschenen twee boeken over astronomie:

De mythische sterrenhemel: verhalen over de 13 sterrenbeelden van de dierenriem en een nabeschouwing over het belang van de Poolster in mythen en religies. Het boek verscheen bij De Standaarduitgeverij. Het is uitverkocht. Meer info hier.


In De sterrentuin breng ik de verhalen uit de Griekse mythologie over de antieke sterrenbeelden. Het boek is uitgegeven bij Manteau. Het is uitverkocht. Meer info hier.


Gedurende mijn pedagogische loopbaan heb ik diverse toneelstukken en leesteksten voor kinderen geschreven.


In 2019 verschenen in eigen beheer: 

Bas Kunstler begint te lezen. De eerste taalperiode in de eerste klas. 

Bas Kunstler rekent. Van papyrus tot computer.

Verhalen uit de dierenriem