wiskunde

Quote

Zenit: Op school had je naast de verplichte vakken alleen maar exacte keuzevakken en Latijn. Op grond daarvan zou je bijna denken dat je een beperkte interesse hebt. Maar je bent ook lid van een politieke vereniging en doet aan scouting. Ik zou dan ook wat gammavakken verwachten.

Marianne Heida: 'Geschiedenis vind ik zeker leuk, maar dat hoefde ik niet zo nodig als vak te doen. Je hebt er veel meer aan om wiskunde te leren op school want dat leer je daarbuiten niet, terwijl je geschiedenis, of een vreemde taal, ook prima buiten school kunt leren. En je kunt met dit bètapakket ook alles studeren wat je wil...


Uit: Zenit, maandblad voor sterrenkunde, weerkunde en ruimteonderzoek. Juli 2015. Uitgeverij Stip Media Alkmaar.

Marianne Heida is onderzoekster bij SRON (Nederlands instituut voor ruimteonderzoek) in Utrecht. Zij legt zich toe op onderzoek naar zwarte gaten.

REKENEN OEFENEN ONLINE


Rekenwijzer.

eenvoudig, overzichtelijk, weinig toeters en bellen. 

Op de openingspagina vul je een voornaam en de eerste letter van een familienaam in. Dit hoeft niet je echte voornaam en familienaam te zijn, je mag ook een fictieve naam gebruiken, wat aan te bevelen is. 


REKENEN OEFENEN OFFLINE


Teach2000

Dit eenvoudig overhoorprogramma kun je gratis downloaden in Windows-versie. Mac-versie is ook beschikbaar, maar de installatie verloopt minder vlot.

Het grote voordeel is dat de kinderen zelf de oefeningen kunnen samenstellen en daarna oefenen. 

Het programma beschikt over een timer.